Hoe kun je makkelijk vogelpoep van de autolak verwijderen?

0
434

Vogelpoep is een van de agressiefste middelen die je autolak kunnen beschadigen. In dit artikel leggen we uit waarom je ze zo snel mogelijk het moet verwijderen en hoe je dat kunt doen zonder de lak te beschadigen. Vogelpoep behoort tot de vlekken die bijzonder moeilijk uit een auto te verwijderen zijn. En als we bij vogelpoep de lak niet willen beschadigen, moeten we snel en voorzichtig zijn bij het schoonmaken. Wil je makkelijk vogelpoep autolak verwijderen? Hieronder enkele tips!

Tip 1: Ga naar de wasstraat en gebruik de hogedrukspuit

In vogelpoep zit een grote concentratie zuur wat de glans en kleur van de autolak aantast en ook de verf iets zachter maakt waardoor het gevoeliger is voor schuren en krassen. Dus het is van prioriteit om het zo snel mogelijk te verwijderen, maar doe het niet met het eerste wat je bij de hand hebt en doe het vooral nooit droog. Logischerwijs kun je het beste naar een wasstraat gaan en de auto met water wassen. Het is raadzaam om het met een hogedrukspuit te doen dan in een wasstraat met rollers. Namelijk hoe minder we met schuurmiddelen wrijven, hoe beter.

Tip 2: gebruik een allesreiniger

Een truc die heel goed werkt, is het gebruik van een allesreiniger (de gebruikelijke 3 in 1). Dit type spray bevat een zeer verdunde en indringende olie met ontkalkingsmiddelen. Daarmee bereiken we twee dingen: de uitwerpselen verzachten en ontkalken, en het oppervlak van de verf wordt gesmeerd zodat we er geen krassen op maken als we het met een doek afvegen om de vlek te verwijderen. Het slechte hieraan is dat we het niet moeten doen op plastic of rubberen onderdelen, omdat oliën de neiging hebben deze verbindingen aan te tasten.

Tip 3: maak het gewoon nat

Als je een fles water bij de hand hebt dan maak je de vlek gewoon nat, giet het water beetje bij beetje over de vogelpoep. Dit vermindert de zuurgraad door het te verdunnen en maakt het ook zachter zodat het gemakkelijker te verwijderen is. Als je geen water bij de hand hebt, kun je het water van de ruitenwisser gebruiken. Met de natte doek kun je hem uitwringen en de vlek een beetje bevochtigen. Zodra de vlek nat is, verwijder je deze met een zachte doek zonder op de carrosserie te drukken. Probeer dit niet in één keer te doen en gebruik nooit dezelfde kant van de doek.