5 tips voor het verkopen van uw auto in de komende 5 jaar

0
784

De gemiddelde Nederlander besteedt in de loop van 5 jaar ongeveer €8.000 aan hun auto. Als je jouw auto in de komende 5 jaar wilt verkopen, volgen hier 5 tips om ervoor te zorgen dat je het meeste waar voor je geld krijgt. 1. Controleer de staat van jouw auto 2. Overweeg je opties 3. Laat je auto keuren 4. Verkoop hem zelf 5. Vraag een aankoopkeuring aan

Controleer de staat van je auto

Als u uw auto wilt verkopen, moet u ervoor zorgen dat deze in goede staat verkeert. Als er krassen of deuken zijn, overweeg dan om ze te laten repareren voordat u het verkoopt. Ook als de schade niet zichtbaar is, merken potentiële kopers dat wel en bieden ze u mogelijk minder geld voor uw auto. Overweeg uw opties: Als u uw auto zo snel mogelijk wilt verkopen, overweeg dan om hem online te verkopen. Je kunt het vermelden op websites als Marktplaats of AutoScout24, waar dagelijks duizenden potentiële kopers langskomen.

Overweeg je opties

1. Zelf verkopen Je auto zelf verkopen is een geweldige manier om het meeste waar voor je geld te krijgen. Het is ook nogal wat werk, maar als je bereid bent om er moeite voor te doen, kan het heel lonend zijn. U kunt uw auto verkopen op Marktplaats, AutoScout24 of via een online zoekertje. U kunt uw auto zelfs verkopen op Facebook of via Twitter. 2. Aankoopkeuring aanvragen U kunt ook een inkoopkeuring aanvragen bij lokale garages en bedrijven die deze keuringen regelmatig uitvoeren.

Laat je auto keuren

Laat uw auto nakijken door een garage. Zij zullen de staat van uw auto controleren en u laten weten of er reparaties moeten worden uitgevoerd voordat u deze verkoopt. Zo weet u zeker dat u het meeste geld voor uw auto krijgt. Wilt u zelf uw auto verkopen kijk dan op: www.marktplaats.nl www.autozomeren.nl

Verkoop hem zelf

U kunt uw auto direct verkopen. In Nederland moet u zich registreren voor een btw-nummer en u bent klaar om te gaan. U kunt ook gebruik maken van websites als marktplaats.nl of autobedrijfspartner.nl. De keuring kost ongeveer € 100 en wordt betaald door de koper. Laat uw auto keuren: Als u uw auto snel wilt verkopen, is het raadzaam deze te laten keuren bij een keuringsstation (RDW). U krijgt een attest waarin de staat van uw auto tot in detail staat vermeld.

Vraag een aankoopkeuring aan

Een aankoopgoedkeuring is een document dat de koper van de verkoper krijgt waarin staat dat de koper de auto heeft geïnspecteerd en goedgekeurd. Dit geeft beide partijen gemoedsrust en beschermt beide partijen tegen fraude. Wilt u meer weten over dit onderwerp, dan hebben wij een presentatie voor u. Neem dan contact met ons op via info@autoverkoopvandaag.