Wat zijn de voordelen van een zakelijke autoverzekering?

0
190

Ben je op zoek naar een zakelijke autoverzekering? Dan doe je dit ongetwijfeld omdat je net een nieuwe bedrijfswagen hebt aangeschaft. Dit voertuig moet jou overal naartoe brengen. Denk aan klanten, zakenrelaties en een belangrijke vergadering. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Op dat moment ben je blij als je de juiste autoverzekering hebt afgesloten. Maar wat zijn dan de voordelen van het aangaan van een zakelijke verzekering in plaats van een particuliere verzekering? Na het lezen van onderstaande informatie kan je bepalen of deze verzekering bij je past.

Dit houdt een zakelijke autoverzekering in

Heb je je al eens afgevraagd wat een zakelijke autoverzekering eigenlijk is? Het is een verzekering die speciaal bedoeld is voor voertuigen die je voor zakelijke doeleinden gebruikt. Het dekt niet alleen de auto van de zaak, maar kan ook de bestuurder en eventuele passagiers. Zolang je de auto maar gebruikt voor werkgerelateerde zaken. Sommige verzekeringen dekken zelfs de privéritten tot zekere hoogte. Je kan de auto dus ook tussendoor nog gebruiken. De verzekering is hiermee volledig afgestemd op de risico’s en behoeften van bedrijven en ondernemers. Jouw bedrijf staat hiermee niet meer voor torenhoge kosten bij schade.

Een bescherming op maat

Bij een Univé zakelijke autoverzekering is de bescherming volledig op maat geregeld. Alles is namelijk afgestemd op de specifieke bedrijfssituatie. Bij een eenmanszaak met slechts één auto heb je immers een andere dekking nodig dan wanneer een bedrijf groter is en meerdere voertuigen heeft. Daarbij krijg je ook een geheel andere financiële bescherming. Je hoeft je immers geen zorgen meer te maken over de financiële impact van schade of letsel tijdens de ritten die je maakt. Zo kan je jouw bedrijf blijven runnen en handelt de verzekeraar alles achter de schermen voor jou af.

Claims snel geregeld

Bij de zakelijke autoverzekeringen verwacht je dat alles goed geregeld is. Als je terecht komt in een ongeval wil je daarom ook geen eindeloze claim in te hoeven leveren. De documenten en telefoontjes leiden je immers ook weer af van het runnen van het bedrijf. Bij deze verzekeringen heb je daarom te maken met een speciale contactpersoon. Deze persoon helpt jou bij het afhandelen van de claims. Deze leidt jou door het proces, waardoor je veel minder tijd kwijt bent aan het regelen van de schadevergoeding. Voor iedere ondernemer een must om het bedrijf te runnen.

Veel aanvullende opties mogelijk

Een laatste voordeel van de zakelijke autoverzekering is dat je een keuze hebt uit meerdere aanvullende opties. Denk hierbij niet alleen aan een uitgebreide dekking, maar ook dekking voor pechhulp, vervangend vervoer en verzekeringen voor goederen die je met jouw bedrijfswagen vervoert. Je kan daarom bij de verzekeraar te allen tijde bekijken wat er nodig is om jouw bedrijf op een goede manier te runnen. Door de opties aan te gaan die je nodig denkt te hebben, kan je goed voorbereid de weg op gaan en hoef je niet meer bang te zijn dat de verzekering iets niet dekt.