Hoe stel je een goede verzekering voor je auto samen?

0
92

Heb je een bedrijfswagen en heb je deze nog niet van een goede verzekering voorzien? Dan is het tijd om dit alsnog snel te regelen, omdat je zonder verzekering niet met je wagen op de openbare weg mag rijden. Het is niet moeilijk om een polis voor je auto af te sluiten, maar je moet wel weten waar je op moet letten als je een pakket op maat wilt afsluiten. Wij laten je graag zien hoe je een bedrijfsautoverzekering online afsluiten kunt. We gaan stap voor stap door de procedure zodat je een goede verzekering voor je auto kunt afsluiten. 

Stap 1: kijk naar de leeftijd van je auto

Wanneer je een vrachtwagenverzekering afsluiten wilt, is het van belang dat je weet hoe oud je wagen is. Je verzekeraar kijkt namelijk niet zozeer naar het merk van de wagen waarin je rijdt, maar voornamelijk naar de leeftijd van je auto. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Hoe ouder je wagen is, hoe lager de dagwaarde ervan zal zijn. Dat betekent dat naarmate je wagen ouder is, de kans groot is dat het repareren van schade aan je auto duurder uitvalt dan wat de wagen zelf waard is. Vandaar dat je verzekeraar drie leeftijdscategorieën heeft gemaakt. Daarbij geldt dat nieuwe wagens tegen vrijwel alle risico’s verzekerd kunnen worden, terwijl oudere wagens enkel een verzekering hoeven af te sluiten om aan hun wettelijke plicht te voldoen. Het spreekt voor zich dat de ene polis met een hogere premie komt dan de andere. Dit zou echter niet doorslaggevend moeten zijn. 

Stap 2: Kies een basisverzekering die bij je wagen past

Welke opties zijn er als je een verzekering voor je auto gaat kiezen? De eerste optie is de allrisk verzekering die wordt aangeraden voor wagens van maximaal zes jaar oud. Deze polis dekt alle vormen van schade, dus ook wanneer je deze zelf veroorzaakt hebt. Is je wagen zes tot negen jaar oud? Dan ben je beter uit met de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze polis dekt nog altijd vele vormen van schade, maar je kunt hem niet gebruiken bij het herstellen van schade die je hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Deze polis is geschikt voor wagens van negen jaar of ouder. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke verplichting om je wagen te verzekeren. Je kunt er echter geen schade mee laten herstellen, wat de reden van die schade ook is. 

Stap 3: Maak je polis compleet met aanvullende verzekeringen 

Wanneer je zoveel mogelijk uit je verzekering wilt halen, is het verstandig om deze helemaal af te stemmen op je situatie en voorkeuren. Dat kun je doen aan de hand van aanvullende opties. Deze zijn niet verplicht, maar ze voegen wel veel toe aan je verzekering. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verzekering voor je medepassagier? Met de inzittenden polis kun je hen schadeloos stellen wanneer ze gewond raken of wanneer hun bezittingen beschadigd raken tijdens de rit. Ook kun je een eigen vervoerverzekering afsluiten. Hiermee zijn je goederen en gereedschappen verzekerd tegen schade en diefstal. Deze polis is interessant voor mensen die regelmatig op parkeerplekken moeten overnachten. Hier kan ingebroken worden en het is dan altijd goed om een vangnet achter de hand te hebben. Bekijk alle opties even op de site van je verzekeraar en bekijk welke pakketten je allemaal zou kunnen afsluiten. Heb je het perfecte pakket gevonden? Dan kun je deze gelijk afsluiten.